PLATFORM VOOR PLANNERS

Het voordeel van ons platform t.o.v. de App is dat u in ëën oogopslag alle Europese controles kunt zien. De gratis App geeft alleen de controles weer in een straal van 250 kilometer vanaf de locatie van de gebruiker. Daarnaast vindt u op het platform een meer gedetailleerde omschrijving van de meldingen. Deze extra informatie over de melding geeft weer:
> Naam van de melding (plaatsnaam, wegnummer)
> Land van controle
> Tot wanneer de melding actief is (melding blijft minimaal 4 uur actief)
> Icoon met "omvang" van de controle
> Een korte omschrijving
> Of de melding geverifieerd is
> Aantal keren gemeld
> Een opmerking (wij proberen zoveel mogelijk de richting en aard van de controle te melden)

 

Hoe u bespaart

Transport in Nood betaalt boetes in het buitenland in naam van het transportbedrijf, zodat de vrachtwagen met kostbare lading zijn weg snel kan vervolgen. In de afgelopen jaren zijn tal van absurde boetes voorbij gekomen die de chauffeur ter plekke moet ophoesten. In veel gevallen houden deze bedragen geen stand in de rechtszaal. Er ontstaat een gevoel dat hier iets aan gedaan moet worden. Transport In Nood heeft daarom de App Legal Control gemaakt die laat zien waar je het risico loopt om gecontroleerd te worden.

In de verschillende media is te lezen dat veel transportbedrijven zich uitgemolken voelen. Vanzelfsprekend staat de verkeersveiligheid voorop tijdens een transportcontrole, alleen de boetes die uitgeschreven worden staan vaak niet in verhouding tot de overtreding en vaak zoeken de inspecteurs net zolang door totdat zij iets hebben gevonden. De Europese regelgeving is gelijk, maar de uitvoering is vaak per lidstaat verschillend wat een vrije markt aan boetebedragen oplevert. Hiernaast kosten controles ook nog een uren van uw kostbare tijd in de race tegen de klok (tachograaf). Sommige landen maken hun reputatie als geldtrekkers elke dag opnieuw weer waar! Een minuut te lang rijden (€ 135), een A4-tje netjes plastificeren (€ 1.200), een ontbrekend mini-stickertje op een tachograaf (€ 2.001) en het per ongeluk afmelden in de digitale tachograaf (€ 9.400) zijn hier voorbeelden van.

BEDRIJFSGEGEVENS

Transport in Nood bv staat ingescheven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 34318509.

  • Transport in Nood bv | LegalControl
  • +31(0)85 0719 600
  • www.legalcontrol.eu
  • info@legalcontrol.eu

DOWNLOAD

Legal Control is de applicatie die laat zien waar de transport-controles zijn. Download de App hier gratis.